Tuesday, 22 October 2013

Macam mana nak jadi budak hot :p

OKAIY GUYS & GIRLS,,TUJUAN AQ WAT POST NI HANYA SUKA2 JER OK~~(gegeh wat capslock) ..hehhee...

Serius,aq mngaku,,antara hobi pelik aq ,,adalah stalker org...HAHAHHA..opppsss! 
Bukan per,aq cuma suka tngok gelagat org3 dlam facebook,,dh mcam3 jenis org aq stalker :p
hehheee~~jngan marahhh aaaaa...

Tp kann,,tp kan,,,baru3 niiii,,rsa mcm syok plak duk stalker 'budak2 hot' dlm fb nihh...hahhaha.. (x da kerja! puiiii).. & aq perhatikan,,kbanyakan diorang niii,,mcm sama jer pattern diorangg...hehhee..kdang3,,aq "TER ADD" bdk2 hot niiii...hehhehe,..antara bnda yg aq prasan,,adalah cara3 diorang meng hot kn dri dioranggg,,,HEHEHE,,.
p/s: post nii hanya suka3 jerrr tawwww...dr pemerhatian gua jga,,hehhe

Tips1 ) Add & Tag nma budak hot
Aq slalu tngokk,,rmai bdakk sukaa tagg nma budak3 hot,,,diorang tngkap gmbar sndri,,pastu tagged nma bdk hot -,-  ~ bnyak kot gmba tag diorangg,,pastu,mula larr org like gamba diorang,,hehhe....lpas tagg,,ltak caption,, "comel x ? " , "komen3 yg murni jer taww,,klau x suka,sila blok" , "mesti gambar sy x cantik kn?? " & pelbgai lg jenis caption (x tertaip aq,,hehhe) 

Tips2) Komen kt status budak hot
Seriously,,aq slalu jumpa,,bdak3 sek mempromote kn dri kt ruang komen di status bdk hot (0.o)
Diorang ltak link fb diorang kt ruang komen,,pastu tulis,,"add lar kitew,,x pending punya" hehehe..Perghhh..klau aq,,maluuu wooooo...promote fb sndrii (ego kata kn,,heheh)

Tips3) Like bnyak2 status org atau 'boom' wall org
Yg niii,,aq pnah kena...pernah larr,,aq TER add sorang budak hot nihh..hehhe..x psal3,,tiba3 dy 'boom' wall aq...dy like bnyak3 kt wall aq...status zaman tok nadok aq pnn dy like..pnuh notyfication aq..apa lg,,aq nk blas dendam,,aq nk like status dy plakk,,,pastuu tiba3 aq terpikir,,dy boom wall aq,mesti sebb nk aq like status3 jiwang karat dy tuu,,,jd,aq pn x jadi lar nk boom wall dy (skali lg,ego aq tinggi wooo..hehehe!)

Tips3) Edit gambar sndri bg cun
Yg nii mmng famous,,kbanyakn bdk hot nii,,diorang suka edit gmbar sndriiii...x kira laki atau pempuannn...hehe...tp,kbanyaknnya pmpuan larrr..ada yg edit ala3 retro,,edit sweet3 gituuu,,mulut merahh,,& mcm3 lg...hehhe..slalu nk edit bg lawa,,pkai camera360 arrrr...hehhe,,x pon,diorang pkai circular lens,,bg mata besar,,snap gmbar & editt....heheh

Tips4) Pkai baju logo superman atau topi logo superman
Aq pn pelikk,,bnyak bdk hot yg aq stalker,,,diorang mcm suka tngkap gamba pkai bj ada logo superman (permpuan slalunya)  & topi ada logo superman (laki slalunyaa)  pastuu,,edit ala3 retrooo...hehhehe
wat ala3 cool gituuu,,,hehhe,,kdang3 aq tngok ada yg x pkai baju,,tp,pkai topi ada logo superman..hehhe..

Tips5)Fake relay ngan bdk hot
Yg nii slalu gakk diorang wattt,,hmmm,,fake relationship,,,mcm nk promote fb pn adaaa..hehehee

Tips6) Berulang pkai dp yg sama
hhehe..tips nii,,klau nk bg orgg like gamba dp kita...contohnya,,mula3,kita pkai gamba A sbgai dp kita,,pastu dpt 'like' 20....pastuuu,,kita tukar plak pkai gambar B plakk...biarr beberapa harii,,kita pkai balik gamba A sbgai dp,,pastu,'like' ntuk gambar A makin bertambah larr,,,dr 20 likes ke 40 likes kerr..hehhee
aq slalu tngok diorang wat camniii~~

Tips7) Tangkap gmbar ,,sambila wat muka
Kadang3 aq tngokk,,rmai bdk zmn skrang suka wat muka time diorang tngkp gambar,,even yg laki pn adaaa...pkai topi panda,,pastu wat muka comel (wekkssss! x melting pn) hhehe..tp,jarang larrr,,,kbanyakn pmpuan yg slaluuu wattt..hehe...wat mulut senget larr,,muncungg larr,,itik larr..hahaha..rsa cam klakar pn adaa..huhu

Tips8) Pkai spek mata hitammm..
heheee,,,yg nii,,aq slalu gak tngokk,,slalunya laki larr,,huhu,,pkai spek mata hitamm,,kononnya nk tunjuk bg cool larr,,hehehe :p pastuuu editt gamba tuuuu..heheh :P

Tips9) Banyak 'public' kn status atau gambar diorang
Aq perasan,kbnyakan bdk hot nii,,diorang slalu public kn gmbar @ status diorang,,,siap org yg bukan friends diorang pn bleh 'like' & komen kt wall diorangg,,FB aq,,x pnah wat public pn,,huhu (x bhaya ker publickn?..huhu)
pastuu nnti,akan ada org komen kt wall diorang,,'add lar sy'

Tuu jerr,,yg aq perhatii kn dr penelitian aq,,cewahhh! hahahhaa,,, :v
post niii,,aq cuma suka3 watt jaaa...x da keja kata kn,,,tngh cuti semm...huhuhu! jgn marahhh aaaaa~~
bdk2 'hot' niii,,slalu gak update status "kita x hot,,kita cool"  , "Budak hot mana larr nk layan kitew..kitew geng budak cool ok " . " butang like ada msalah eaa,,cuba korang like"  hehhe..aq slalu tngok ayat niii :p hehehe :p

Slalunyaa bdk3 sekolah jer yg slaluu wat camniii,,hehhee..tp klau peringkat universiti @ kolej pn adaaa...hehheee...
Apa3 pn,,guna larr fb dngan hatii3,,,hehhee...skali lg,,tujuan post niii hanya suka suki,,hehhe
aq out dluuuuu~~ttatataa :p :p







25 comments:

  1. eheheh .. betul sangat la tu .. budak hott selalunye tag name orang lain banyak - banyak kat gambar dia .. tak malu ke ?? haishshhhhh !! bak kata mama .. 'budak zaman sekarang.. semuanya dah moden' .. ahahha !! BTW , Ain memang suke gelak kan ? tengok post ni pon dah tau .. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe..aikk camna taww..hehehe..skitt jerr :p

      Delete
  2. Salam kenal sebelumnya Mbak Bunga
    Ijin simak artikel nya. menarik perlu di simak

    o,Ya ijin Follow blog nya Mbak Bunga
    Foll back dengan seang hati saya tunggu di blog saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenalll..hehhe...ooo..okkk3 :D

      Delete
  3. saye x hot , but ramai kata ,, bro promote gua leh tak .. tapi lepas saye promote diorang , diorang dah mula cecah dari 100 sebelum saye promote tetapi sselepas promote diorang dah dapat 50k follower , macam Cibai .. lps tu bila saye chat balik dgn diorang yang saye dah hotkan ni , diorang buat cam saye ni budak-ii cool , cam shial !

    add saye > www.facebook.com/clone47<>www.facebook.com/KeSeOrAnGaNz<>www.facebook.com/si.kacak.9 <

    ReplyDelete
  4. lalaallaal , kite x yah nak hot sangat la ... kalau terlampau dikenali nanti susah , ade yang hilang nafsu mahu rogol , ade yang bende buruk akan dilakukan .. paling akan menjadi nanti mungkin budak-ii zaman sekarang ni akan buat duit :P PENCULIKAN !

    ReplyDelete
  5. Semuanya betul sekali huhu lantoklah bdx2 hot tu -,- Bukan boleh bawa mati pun kalau dah hot tu kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhha...btoii33..sy stujuu 8D

      Delete
    2. sye belambak kwn yg hot..tpi yang peliknye saye x hot2 pon....ahahahahaha...terasa ganjil di kalangan kengkwan sye...

      Delete
  6. Baguslah entri Ain ni, nak kena bnyk belajar dari Ain ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhhhhhee.. mna adaaaa..terlintass dlm pikirann jerr..hehhee

      Delete
  7. wooo :o jeyles ka

    ReplyDelete
  8. susah2..alah biarlah ADE MAK KESAHH!!??? ..hohoho :P

    ReplyDelete
  9. tak payah kejarkn hot kat dunia....... kang laki bini hot,, dpt ank rentung... :p

    ReplyDelete
  10. Tu namanya cara nak jadi boyan. Bukan hot 😒

    ReplyDelete
  11. really? Nnti ah ce try n see whats happen

    ReplyDelete
  12. Hahal..lawk²! Sy pon suka stalk org jgk..hehe

    ReplyDelete
  13. Biaselah tu.
    Yg geram..biase b'laku kat ig Laa.
    Sruh kite follow ig diorg..tp bile diminta follow back..haram x follow.
    Masalah mental kot...

    ReplyDelete